Vastukaja: Väike-Maarjas tegutseb mitu perearsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamara Vahtra-Aasmets
Tamara Vahtra-Aasmets Foto: SCANPIX

Samal teemal 27. oktoobri Virumaa Teatajas Raivo Tammuse artikkel “Eesti vajab elutervet meditsiinipoliitikat”



Raivo Tammus  kirjutas oma artiklis “Elan Väike-Maarja vallas, kus ligi 4500 elanikku on pidanud juba kuid toime tulema sisuliselt ühe perearstiga. Probleem sai alguse sellest, kui ülejäänud perearstid otsustasid välismaale tööle minna. Aeg-ajalt naabervaldade perearstid küll käivad abistamas, kuid 4500 inimese kohta 1-1,5 inimest on selgelt vähe”.


Kas keskerakond tunnistab perearstiks ainult neid, kes käivad presidendi vastuvõtul ja on saanud parima perearsti tiitli? Kas siis teised ei olegi perearstid?
Väike-Maarja vallas abistab 4500 inimest ka minu arvates väga tore ja kogemustega perearst Tiia Liivalaid ning samuti olen käinud mina oma 800 haiget aitamas juba kaks kuud vaatamata ilmselgele “kaigaste loopimisele” kohaliku vallavalitsuse poolt.


Plaanisin ka mina ära minna Soome, kohtki on olemas, keel selgeks saanud, aga tulin hoopis 1. septembril Väike-Maarjasse praktiliselt tühjadesse mahajäetud ruumidesse, kus olid ainult mõned lauad, kapid ja paar tooli, polnud telefoni ega internetti.
Kohe pidin ise muretsema kõik vajaliku ja tööle hakkama. Septembris ma ei saanudki töötasu, sest praksise käivitamise kulud olid suured - aga ma ei kahetse. Inimesed maal on hoopis teistsugused kui linnas ja mulle meeldib nendega töötada, loodan, et neilegi meeldib käia harjumuspärases kohas, näha pereõde Milvi Lompi ja helistada samale telefoninumbrile nagu vanasti.
Minu linnanimistu elab oma tavalist elu ja “linnapatsiendid” ei saa arugi, et olen ka mujal haigeid vastu võtmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles