Repliik: Müstiline kõrvitsaaasta

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Kukk
Risto Kukk Foto: Meelis Meilbaum

Tänavune suvi sobis kuidagi eriti hästi igasugustele kõrvitsalistele kasvamiseks. Ka meil kasvasid nad parajateks pirakateks ja neid oli palju. Seega oli otsus selge – sel aastal tuleb halloween’i traditsioone järgida, küünla jaoks üks kõrvits tühjaks õõnestada ja talle nägu pähe teha.


Kõigepealt lõikasime poolviltu “kaane maha”. Seemnesisu õnnestus suisa käega välja tõsta. Teravaservalise kulbi abil eemaldasime kõrvitsa siseseintelt söödava osa ja sellest said hiljem ahjus kõrvitsamuffinid ja -karask. Need maitsesid imehästi.


Tühjaks uuristatud kõrvitsale lõikasime noa abil silmad ja nina. See läks lihtsalt.
Ühest kaubanduskeskusest kaasa võetud šablooni vaadates tundus küll keeruline see nahkhiire kujund kõrvitsamehikesele suuks lõigata. Aga see õnnestus ning kõrvitsamehike nägi välja nagu Halloween’i plaadiümbriselt maha karanud. Küll ta nägi uhke välja, küünal sees põlemas.


Praegu on see kõrvits Rakvere gümnaasiumis algklassimaja keeleklassi aknal ja ilmselt tänase hingedepäeva puhul põleb seal sees ka küünal. Minge, vaadake järele, kui ei usu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles