Olerex hakkas oma teenindusjaamades sularaha väljastama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maakonnakeskuses on Olerexil neli tanklat.
Lääne-Viru maakonnakeskuses on Olerexil neli tanklat. Foto: Meelis Meilbaum

Olerexi mehitatud teenindusjaamade kassast saab alates laupäevast sularaha välja võtta.

Olerexi tanklate kassast sularaha väljavõtmiseks peab klient tegema vähemalt üheeurose ostu. Kliendid saavad teenust kasutada juhul, kui nende kodupank pole selliseid tehinguid keelanud. Arvestada tuleb ka sellega, et iga sularaha väljavõtuga kaasneb 32 senti teenustasu. Teenust pakuvad 82 Olerexi tanklat.

Olerex põhjendas sularahateenuse juurutamist asjaoluga, et suuremad pangad on viimaste aastate jooksul pisemates asulates sularahaautomaatide arvu kärpinud, olgugi et just väljaspool suuremaid linnu kasutatakse igapäevaelus palju sularaha. Kuigi pangandus muutub üha digitaalsemaks ja inimesed eelistavad oma raha-asju ajada interneti- ja mobiilipangas, on Olerexi esindajate sõnul selge, et vajadus sularaha järele niipea ei kao. Kuna selliseid sularaha väljamakse teenuseid on käivitatud ka mujal maailmas, ei tulnud Olerexil arendusega päris nullist alustada. 

Tankla kassast sularaha väljavõtmine on sarnane tavalise sularahaautomaadi kasutamisega: klient ütleb kassas enne ostude eest tasumist teenindajale sularahana väljavõetava summa suuruse ning sisestab makseterminali oma pangakaardi PIN-koodi. Seejärel maksab teenindaja soovitud summa välja kaupluse kassast ja see võetakse maha kliendi pangakontolt. Korraga saab välja võtta minimaalselt viis ja maksimaalselt sada eurot. Nende vahele jääv summa muutub viieeurose sammuga ehk välja saab võtta 10, 15, 20 ja nii edasi eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles