Vanasõidukite päev meelitas rahva kokku juba enne ürituse ametlikku algust

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere külje alla Tõrremäel toimus tarkusepäeval Silberauto korraldatud vanasõidukite päev. Rahva huvi ürituse vastu oli suur.

Üritus koosnes mitmest osast: esiteks näitus Silberauto parklas, sellele järgnesid vanasõidukite paraad, kontsert ja töötoad. Ürituse üks korraldaja Toomas Kreek rääkis, et tegelikult oli osalejate kogunemise ajaks mõeldud südapäev, aga info liikus rahvani ja nii kogunes vanasõidukite uudistajaid oodatust varem juba kenake hulk.

Seda uhkem, et tervitamas oli suur rahvahulk, oli saabuda osalejail, kellele oli sel korral seatud tingimuseks, et sõiduki vanus peab olema vähemalt 35 aastat. Nii sai uudistada autosid, mille vanusevahe üpris suur: näiteks nõukaaegset tehnikat väljalaskeaastaga 1976 või 1983 või siis eakat Fordi, mille väljalaskeaasta 1914. Viimane oli ka ürituse kõige vanem auto.

Läikivaid iludusi oli üritusele registreeritud enam kui seitsekümmend. Keskpäevaks kõik osalejad veel kohale saabunud ei olnud, kuid Toomas Kreegi hinnangul võis põhjus olla selles, et kui Rakveres säras päike, siis Tallinnas sadas vihma ning porise ilmaga ei aja paljud hobiautopidajad oma metalset mõrsjat garaažist väljagi.

Vanade autode kollektsioneerimisega ja autode ajaloo jäädvustamisega on Silberauto tegelenud juba viimased viis aastat ning suurem osa kollektsioonist seisabki Tõrremäe teenindushoone teisel korrusel. Sellest ajendatuna tuldi mõttele korraldada terve päev, mis pühendatud tehnikahuvilistele.

Lisaks ilutsemisele võtsid kohalesaabunud autod omavahel ka mõõtu: neid hindasid vanasõidukite spetsialistid, aga oma lemmiku sai välja valida ka publik. Toomas Kreek avaldas lootust, et vanasõidukite päev võiks toimuda ka järgmisel aastal, sest esimese korra külastajate hulga põhjal võib selle kordaläinuks lugeda küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles