Rakvere linnaliinid jäävad alles

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Viru maakonnaliinidel 1, 2, 3 ja 5 ehk nn Rakvere linnaliinidel jätkub bussiliiklus uuel aastal samasuguses mahus nagu praegu, liinide teenindamist jätkab GoBus.


Järgmisel aastal jäävad Lääne-Viru maakonnaliinid 1, 2, 3 ja 5, mida rahvasuus Rakvere linnaliinideks kutsutakse, alles. Neil liinidel sõidavad bussid 2009. aasta jooksul vähemalt samas mahus kui praegu.


Veel paar kuud tagasi polnud Rakvere lin­naliinide jätkamise kohta täit selgust ja linnavalitsus oli juba igaks juhuks välja töö­tanud plaani asendada se­nised liinid kahe uuega ja kasutada inimeste teenindamiseks linna sisenevaid ja linnast väljuvaid bussiliine.

Seisukohad muutusid

"Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ametnikud on meile korduvalt väitnud, et Rakvere linna järgmisel aastal enam ei doteerita," kinnitas maavanem Urmas Tamm 7. novembri Virumaa Teatajas.

Nii kuulutaski maavanem välja riigihanke maakonnaliinidele vedaja leidmiseks, kuid sellesse hankesse ei lülitatud liine 1, 2, 3 ja 5.

Ootamatult said aga asjad sootuks teise käigu ja eelmisel nädalal tunnistati riigihankes "Avaliku bussiliiniveo korraldamine Rakvere linna ja lähiümbruse maakonnaliinidel 1, 2, 3, 5" edukaks ASi GoBus esitatud pakkumus.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev oli rõõmus, et keerukas probleem lõpuks lahenduse leidis.
"Tuli päris kõvasti kella lüüa, enne kui maavanem oma tööd tegema hakkas ja riigihanke välja kuulutas," lausus Suurkaev.

Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm ütles, et mõni aeg tagasi käis ta majandus- ja kommu­nika­tsiooni­minis­teeriumis läbirääkimisi pidamas ja sai kinnituse, et neid liine siiski osaliselt rahastatakse. "Siis sai ka hanke välja kuulutada," lausus Tamm.
Maavanema sõnul mi­nistee­riumi­poolsed seisukohad muutusid ning lõpuks jõuti kõikidele vastuvõetava lahenduseni.

Rakvere linnaliinibussid sõidavad riigihanke kohaselt järgmisel aastal samasuguse graafiku alusel nagu praegu, st tänavu juunis hõredamaks kärbitud sagedusega.
Praegu käivad Rakvere linnavalitsuse ja Lääne-Viru maavalitsuse vahel läbirääkimised selle üle, kui suurel määral osaleb Rakvere linn bussido­tatsiooni maksmises linnaliinidele.

Väikseid busse ei tule
GoBus Rakvere tehnikadirektor Rein Kaljuveer ütles, et kuigi väiksemate busside soetamisest Rakvere linnaliinide teenindamiseks on päris palju räägitud, ei tule uute busside ostmine praegu kõne alla ja nii jätkatakse Rakveres suurte busside kõrval vaid ühe väiksemaga.

"Hange sõlmitakse vaid aastaks, nii lühike aeg ei anna mingit kindlustunnet uute busside soetamiseks," lisas Kaljuveer.

Urmas Tamm ütles, et päris lõplikud veel riigihanke tulemused ei ole, sest osales kolm pakkujat ja seaduse kohaselt on kaotajatel õigus riigihanke tulemused vaidlustada.Bussisõitjatele ei tohiks see asjaolu aga probleeme tekitada, sest lepingu sõlmimiseni veab reisijaid senine vedaja ehk seesama GoBus, kes ka uue riigihanke võitjaks tunnistati.

LINNALIINID

• Linnaliin nr 1 – Piira-Näpi-Piira.
• Linnaliin nr 2 – Piira-lihakombinaat-Piira.
• Linnaliin nr 3 – Tõrma-Turuplats-Tõrma.
• Linnaliin nr 5 – Rägavere tee – Näituse – Rägavere tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles