Rakvere linn liitus uuendusliku veebilahendusega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere logo.
Rakvere logo. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere linnavalitsus avas eile uue veebilehe www.rakvere.ee, mis põhineb kohalike omavalitsuste teenuseportaalil KOVTP, mõne nädala eest võttis KOVTP lahenduse kasutusele ka Haljala vald.


Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul on linn teinud uuel lehel kodanikule info ja avalike teenuste kättesaamise hõlpsamaks.

Uuel veebilehel on arvukalt võimalusi vahendada informatsiooni linna ja kodanike vahel, lisaks uudistele ja tea­detele saab suhelda Face­boo­kis, foorumis, osaleda gallupis. Seotus omavalitsuse dokumendihaldusega annab esitatud avalduse kohe õige ametniku menetlusse ja kiirendab nii asjaajamist.

Linn on veebilehe www.rakvere.ee esiküljele koondanud vajalikud ja enam kasutamist leidvad blanketid ja avaldused.
Veebilehele saab sisse logida ID-kaadri ja mobiil-IDga.

Uus Rakvere koduleht on seotud teiste rakendustega, näiteks ühistranspordi infoportaaliga peatus.ee, turismialase infoga puhkaeestis.ee jne. Kodulehe kaardirakendus võimaldab maa-ameti kaardirakendust kasutades hallata Rakvere linna infot ja teenuseid: näidata kaardil teesulge, detailplaneeringuid, soovi korral isegi jooksuradu.

Teenuseportaali arenduse on teinud OK Interactive OÜ ja Smartlink OÜ. Smartlink OÜ KOVPT projektijuhi Sebastian Sõerueri sõnul tekkis kohalike omavalitsuste ühtne teenuseportaal vajadusest ühtlustada teenuste kättesaadavust omavalitsuste kodulehtedel ning pakkuda neid ühest kohast – seda kõigile kodanikele ühtsetel alustel ning võimalikult lihtsalt ja arusaadavalt.

KOVTP lahenduse vastu on huvi tundnud lisaks avalikule sektorile ka erasektor ning isegi Rootsi riik, mis näitab, et tegemist on õnnestunud ja areneva projektiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles