Maailmakoristuspäev otsib talgujuhte

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristustalgud.
Koristustalgud. Foto: Meelis Meilbaum

15. septembril toimuva maailmakoristuspäeva meeskond otsib kõigi eestimaalaste seast keskkonnast hoolivaid aktiivseid vabatahtlikke, kes sooviksid hakata koristusala talgujuhiks.

Talgujuht peaks olema valmis võtma ühe koristusala oma hoole alla ning olema seal maailmakoristuspäeva Eesti meeskonna ning koristajate peamiseks kontaktisikuks. "Ülesanne pole midagi kaelamurdvat, ent on äärmiselt oluline. Töö hõlmab endas mõned tunnid ettevalmistavaid tegevusi enne koristuspäeva ning aktiivset tegevuste koordineerimist koristuspäeval kohapeal," sõnas Eesti maailmakoristuspäeva eestvedaja Raimo Matvere.

Kasu säärasest vabatahtlikust panusest on Matvere sõnul investeeritud ajast mõõtmatult suurem. "See on sobiv väljakutse kõigile keskkonnast hoolivatele aktiivsetele inimestele ning kindlasti kaasneb ettevõtmisega ka positiivne emotsioon kordaläinud päevast."

Talgujuhi tegevuses on neli olulist etappi. Esiteks võtab talgujuht kokkulepitud kohast koristusalale määratud prügikotid ning toob need talgukohta. Teiseks vaatab ta koristusala eelnevalt üle, kolmandaks tutvub ta koristus- ja ohutusjuhenditega ning viimaks instrueerib koristuspäeval talgulisi, korraldab tööd ning võtab tulemused kokku.

"Kui ma poleks ise 15. septembril maailmakoristuspäeva staabis hõivatud, võtaksin talgujuhi rolli hea meelega enda kanda. Ma usun, et sellega kaasneb ütlemata palju positiivset – nii hääd emotsiooni, paraja mahuga toimetamist kui ka uusi tutvusi, mis saadab sellise ühise asja ajamist," ärgitas Matvere maailmakoristuspäevaga liituma just talgujuhina.

Kuna kõige rohkem on koristusalasid Tallinnas ja Harjumaal, siis enim ongi vaja talgujuhte just pealinnas ja selle lähistel. See aga ei tähenda, et muudes piirkondades talgujuhid juba olemas oleksid. Talgujuhiks on võimalik ise hakata maailmakoristuspäeva registreerimisplatvormil otse konkreetsele koristusalale registreerudes või saates kirja aadressile talgud@maailmakoristus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles