Suveetendustele publikut jagus

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvelavastus “Lõikuspeo tantsud” oli menukas nagu üks suvine teatritükk ikka, kuid teist suvehooaega see ei näe.
Suvelavastus “Lõikuspeo tantsud” oli menukas nagu üks suvine teatritükk ikka, kuid teist suvehooaega see ei näe. Foto: Alan Proosa/Rakvere Teater

Rakvere teater pakkus publikule tänavu kahte suvelavastust: need olid “Viimane võllamees” ja “Lõikuspeo tantsud”. Kuigi esimene neist jõudis publiku ette juba teist suve, olid kõik piletid välja müüdud.

Tapa–Loobu ristis asuvas Loodi maakivist kuivatis mängitud lavastus “Viimane võllamees” tõi kahel hooajal 37 etendusega kohale 8889 vaatajat.Et Rakvere teater ühte suvelavastust kaks hooaega järjest mängib, ei ole turundusspetsialisti Laila Taluniku sõnul väga haruldane, kuid sõltub siiski mitmest asjaolust: publikuhuvist, mängupaiga ja külalisnäitlejate võimalustest ja muustki.

Kaks suve järjest mängiti ka näiteks 2014. aastal esietendunud tükki “Kui mina olin veel väikene” ja koguni kolmel suvel draamat “Üks pealuu Connemaras”. “On ka juhtumeid, kui suvelavastus kolib hooaja alates teatriruumidesse ümber, nagu juhtus 2013. aastal esietendunud Sławomir Mrožeki “Lepinguga”,” rääkis Talunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles