Õpilased orienteeruvad Lahemaa rahvuspargis

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikumängu käigus saavad õpilased teadmisi.
Maastikumängu käigus saavad õpilased teadmisi. Foto: Arvo Meeks

Kahel neljapäeval, 6. ja 13. septembril mängitakse Lahemaa rahvuspargis Palmse mõisa ümbruse radadel maastikumängu, kus õpilased koguvad teadmisi piirkonna loodusest ja kultuuriväärtustest.

Lahemaal juba neljandat korda toimuva maastikumängu eesmärk on tekitada õpilastes maastikul liikumise kaudu huvi ümbritseva keskkonna ja selle hoidmise vastu. Keskkonnaameti ja keskkonnaühenduste korraldatav üritusel tutvustatakse piirkonda, kus õpilased liiguvad, seletatakse organismidevahelisi seoseid ning testitakse läbi mängulise tegevuse osalejate teadmisi.

"Lahemaa looduse päeval saavad osalejad uusi teadmisi mere- ja metsalindudest, söödavatest ja mürgistest taimedest, Lahemaa rändkividest ja vee puhtusest. Lisaks on ülesandeid rahvuspargi rannikualadel räägitava rannakeele ning rahvuspargi ühe rajaja, looduskaitsja Veljo Ranniku kohta," kõneles Lääne-Virumaal tegutsev keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Enri Uusna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles