Lääne-Viru Värkstuba avab õppuritele uksed

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laborant Tiiu Marani valvsa pilgu all hakatakse Väike-Maarja gümnaasiumis süvenema loodusteemadesse.
Laborant Tiiu Marani valvsa pilgu all hakatakse Väike-Maarja gümnaasiumis süvenema loodusteemadesse. Foto: Vladislav Musakko

Kui viimased õppevahendid saabunud, alustab uuest nädalast Väike-Maarja gümnaasiumis tegevust Lääne-Viru Värkstuba. See on moodne õpilabor, kust võivad välja kasvada nii mõnedki loodusteadlased või vähemasti loodust hästi tundvad ja sellest huvituvad inimesed.

Tänapäevast teaduspõhist õpikäsitust kujundada ja ellu viia aitava värkstoa idee vormisid nõuetekohaseks Väike-Maarja koolijuht Marje Eelmaa ja projektijuht Liina Bork. Mõlemal kulus mõtete paberile panemiseks umbes nelikümmend tundi. Töö käigus kutsuti appi pedagooge nii Väike-Maarja gümnaasiumist kui ka partnerkoolidest.

Marje Eelmaa sõnul oli nende algne idee rajada värkstuba üksnes oma valla koolide tarbeks. Kavatseti teha nii, et kohvrid õppevahenditega hakkavad liikuma ühest koolist teise. Peagi jõuti aga arusaamiseni, et säärane lähenemine pole väga mõttekas. “Mingi sisetunne ütles, et see ei ole õige ega otstarbekas. Küsimus tekkis ka vastutusalas: kes vastutab?” rääkis koolijuht. “Minu jaoks oli märksõnaks jätkusuutlikkus. Et see ei oleks ainult üheks-kaheks korraks, vaid pikemaks perioodiks. Mitte halvas mõttes, aga igal asjal peab olema peremees. Kui peremeest ei ole, siis läheb koer ka kodunt ära.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles