Vihula abivallavanem Urmas Osila esitas uuesti lahkumisavalduse

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula abivallavanem Urmas Osila võttis oma lahkumisavalduse vahepeal tagasi, kuid eile esitas selle uuesti.
Vihula abivallavanem Urmas Osila võttis oma lahkumisavalduse vahepeal tagasi, kuid eile esitas selle uuesti. Foto: Arvet Mägi

Vahepeal oma lahkumisavalduse tagasi võtnud Vihula abivallavanem Urmas Osila esitas eile uue avalduse, millega soovib enda ametist vabastamist 14. novembrist.

Urmas Osila sõnul esitas ta uue lahkumisavalduse pärast eelmisel neljapäeval peetud Vihula vallavolikogu istungit ja seal vastu võetud otsuseid.

Abivallavanemat pahandas, et varasematest kokkulepetest hoolimata ei valitud Vihula vallavalitsuse liikmete kinnitamisel tagasi seni vallavalitsuse koosseisus olnud Sirje Kornelit, kes oleks Osila hinnangul vallavalitsuses mingi järjepidevuse taganud.

“Selline konnatiigitsirkus on mind ära tüüdanud,” lausus Osila, keda ei ärritanudki niivõrd kõrge palk (uue vallavanema ametipalgaks kinnitati 2000 eurot, lisaks määrati talle isikliku sõiduauto kompensatsioon 400 eurot ning tema kasutada on ka 400 liitrit kütust kuus – toim.), mis uuele vallavanemale Raivo Uukkivile määrati, kuivõrd see, et vallavanemat ei valitud kohalike seast. “Vallas on küllalt võimekaid inimesi, kes kohaliku eluga kursis,” ütles ta.
Viimase aja sündmustest ajendatuna kutsus Vihula valla seltside ühendus homme õhtuks Vihulas kokku rahvakoosoleku, et arutada elu üle Vihula vallas ning teha juttu valla juhtimisest ja kohalike elanike esindatusest selle juures.


Rahvakoosolek on Võsu Vabatahtliku Tuletõrjeühingu eestvedaja Valdek Kilgi sõnul loogiline jätk 2.11.2011 Virumaa Teatajas Vihula valla seltside tehtud avalikule pöördumisele vallavolikogu ja -elanike poole, millega muu hulgas kutsuti vallarahvast istungil osalema ja sõna sekka ütlema.
Kilk ütles, et kuigi pöördumisele alla kirjutanud seltside esindajad said volikogu esimehelt Vello Väinsalult vastuse, ei võimaldatud istungile tulnud kodanikel ja seltside liikmetel sõna võtta.
“On õige kõik osapooled kokku kutsuda, et inimesed saaksid teada, miks vallavalitsuses töötanud inimesed ei kõlvanud. Mis on need põhjused, miks nad oma tööd ei saanud jätkata? Miks aetakse vallas erakondlikku poliitikat? Miks ei suuda volikogu ja vallajuhid töötada ühise meeskonnana?” loetles Kilk mõningaid põhjusi.


Käsmu Külaseltsi juhatuse esimees Tiina Laulik mõistis, et kui päevakord on kinnitatud, ei saagi istungil osalevatele külalistele sõna anda. Samas ei ole elanikud praeguse hetkeni kuulnud 14. novembrist ametist vabastatava vallavanema Rene Treiali ja abivallavanema Urmas Osila selgitusi, miks nad oma töö pooleli jätavad.
“Las vallajuhid tulevad ja räägivad. Kõige hullem on see, et inimesed istuvad oma külades, Vihula vald on suur ja lai, ja valitseb täielik teadmatus,” nentis Laulik, kelle arvates saab asjast huvitatutele kõik palju selgemaks, kui on seda praegu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles