Rakveres festivalil Darkland Fire esinev Soome bänd MAA sünteesib erinevaid muusikastiile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Rakvere rahvamajas 3. detsembril toimuval festivalil Darkland Fire II esinev Soome bänd MAA sünteesib erinevaid muusikastiile lounge´st folgini ja popist ambient’ini, luues ainulaadsed ja terviklikud muusikapalad, millel on omanäoline lähenemine muusikasse ja ümbritsevasse maailma. MAA muusikas on ühendatud möödunud dekaadide juurtemuusika ja tänapäevase muusikatööstuse trendid.


MAA debüütalbum “Tuhkan­kantaja” ilmus 2010. aastal. Albumi lood räägivad ja mõtisklevad inimese ja elu põhiolemuse üle - rõõmud ja mured, võidud ja allaandmised, armastuse leidmine ja selle kaotamine ning igavene igatsus hinge tõelise kodumaa järele. Need on tõelised hingetu aja hingelaulud. Plaat on lindistatud analoogtehnoloogiate abil ning sellel kõlavad naturaal- ja elektrikitarr, basskitarr, trummid, tšellod, trompetid, klaver ja Fender Rhodes elektriklaver, moodustades põneva ja rikkaliku helipaleti.

MAA tuumik on kolmeliikmeline ja koosneb erineva muusikalise ja subkultuuride taustaga kogenud muusikutest - Aki A. Cederberg (Halo Manash), Juha J. A. Kettunen (Somnivore, Slave’s Mask) ja Mikko I. Pöyhö­nen (Tuhat Kuolemaa Sekun­nissa). Bändile on abiks olnud nende sõpradest muusikud, sealhulgas näiteks legendaarne John Murphy (Knifeladder, Shining Vril, Death In June, ad infini­tum), Risto-Matti Salo (Pimen­tola) ja Fredrik Löf (Velvet Desperados). Kaks viimati nimetatut astuvad MAA koosseisus lavale ka Rakveres.

MAA esimene ametlik ülesastumine leidis aset tänavu augustis USA neofolgi legendi Blood Axis soojendajana Helsingis. Esinemine Darkland Fire II raames on bändi teine ametlik kontsert ja esimene väljaspool Soomet.

“MAA on väga valiv esinemiskohtade ja esinemisaja suhtes. Kuigi enamik meist on seotud teiste projektidega, mis annavad kontserte üle maailma,” rääkis Aki Cederberg.

Festivali korraldav MTÜ Tumemaine Tuuli on eelnevalt teada andnud, et selleaastase Darkland Fire II üheks peaesinejaks on Itaalia suicide pop kollektiivi Spiritual Front karismaatiline laulja Simone Salvatori, kelle vahetus sooloesituses saab kuulda bändi varasemat ja uuemat loomingut.

Harsh industrial projekt Dry Greed tuleb festivalile Suurbritanniast. Õrn ja naiselik Edel Braun manab oma süntesaatorist esile üsna karme ja jõulisi industriaalseid helisid.

Chaotic Dimension on noore Pärnu artisti omapärane IDM, mis on segatud psühhedeelse trance´iga, saateks muusikaga ideaalselt sobituv videopilt, moodustades kaasahaarava mitmetahulise terviku.

Rohkem infot Darkland Fire II kohta leiad festivali kodulehelt darklandfire.darknation.eu , Facebooki kontolt ja Piletilevist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles