Keskerakond astus Vihula valla koalitsioonist välja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula valla vapp.
Vihula valla vapp. Foto: Graafika

Vihula vallavolikogu keskerakonna fraktsioon tegi teisipäeva õhtul avalduse, milles teatas koalitsioonist lahkumisest.


“Vihula valla poliitiline olukord ja koalitsioonipartnerite korduv lugupidamatu suhtumine meisse on saavutanud sellise taseme, et me ei näe võimalust 21. oktoobril 2009. aastal moodustatud koalitsioonis jätkata. Täname kõiki koalitsiooni liikmeid koostöö eest ja palume Eesti Keskerakonna esindajad koalitsioonist välja arvata alates 8. novembrist 2011,” seisab avalduses.

Vihula vallavolikogu liikme ja Eesti Keskerakonna Võsu-Vihula osakonna esimehe Piret Aasmäe sõnul ei ole ülejäänud koalitsioonipartnerid (IRL ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond – toim.) neid kunagi võrdsete partneritena võtnud. “Nemad esitavad tingimuse ja meie oleme alati nõus,” kirjeldas Aasmäe kaht viimast aastat koalitsioonis.

Küsimusele, kui tõenäoline on, et keskerakond ja opositsioonis olev reformierakond võiksid uue koalitsiooni moodustada, vastas Aasmäe, et “ära kunagi ütle ei”.

“Praegu oleme nõus opositsioonis olema ja vaatame, mis edasi saama hakkab. Me oleme seisukohal, et toetame häid otsuseid, mida koalitsioon teeb, ja hääletame, nüüd juba vabadena, lolluste vastu,” kõneles Aasmäe.

2009. aastal moodustatud koalitsiooni kuulusid IRL (kolm kohta volikogus) Sotsiaaldemokraatlik Erakond (neli kohta) ja Eesti Keskerakond (kaks kohta). Opositsiooni jäänud reformierakonnal on volikogus kuus kohta. Vihula vallavolikogu on 15-liikmeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles