Viroona koor esines Cēsises kontserdiga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viroonia segakoor Cesise kiriku ees.
Viroonia segakoor Cesise kiriku ees. Foto: Erakogu

Rakvere segakoor Viroonia käis Rakvere sõpruslinnas Cēsises ja andis 12. novembril Cēsise kirikus kontserdi.

Koori dirigent Kadri Innose sõnul oli koori kontserdikava mitmekesine. Peamiselt oli kavas Eesti heliloojate looming. Kontserdi lõpuosas esitati ka vaimulikku muusikat.

Cēsislased võtsid viroonlasi vastu pea kirikutäie rahvaga. “Meil oli hea lauda: vastuvõtt oli soe ja kirik väga hea akustikaga,” ütles Innos.

Kontserdil viibis ka Cēsise linnapea Gints Škenders, kes kiitis Viroonia koori head esinemist.

Cēsises viibis koor ühe päeva. Hommikul jõuti linna, seejärel asuti valmistuma esinemiseks. Pärast kontserti tehti tutvust iidse ja kauni Cēsise linnaga ning asuti koduteele. Tagasiteel tehti vahepeatus Elvas, et kohtuda sealse sõpruskooriga Ave väikesel sõpruspeol.

Aprillis, ülestõusmispühade ajal, andis Rakveres kontserdi kõrgetasemeline Cēsise lossi kammerkoor. Viroonia koor käis nüüd Cēsises vastukülaskäigul.

Cēsist ja Rakveret seovad pikaajalised kultuurisidemed ning need on osa kahe linna vahelisest koostööst. Koostöölepingut uuendati Rakveres tänavu 28. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles