Salla kauplus sulgeb uksed

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salla kauplus.
Salla kauplus. Foto: Virumaa Teataja

Rakke vallas asuv Salla kauplus sulgeb 1. detsembril uksed.


Salla kaupluse juhataja Eda Aabo ütles, et kliente on jäänud sedavõrd väheks, et poe lahtihoidmisel ei ole enam mõtet. “Väga kahju on, aga kuna kauplus ei majanda ennast ära, on see paratamatu,” rääkis ligi 19 aastat Salla kaupluses töötanud Aabo.

Aabo lisas, et pood asub rendipinnal, samuti tuleb tasuda elektri eest. “Olen siin viimasel ajal töötanud pisikese tasu eest, rohkem mis­siooni­tun­dest,” sõnas ta. Aabo rääkis, et külastatavus on päeviti ja hooajati erinev, aga pidevaid kliente on kahjuks vaid paarikümne ringis.

Aabo tunnistas, et loomulikult ei ole külapoel võimalik pakkuda sellist valikut nagu suurtes kauplustes ning eks see ole üks põhjusi, miks ostjate hulk on kokku kuivanud.

Rakke vallavanem Andrus Blok ütles, et kui kauplus uksed sulgeb, hakkab Sallas kaks korda nädalas peatuma kauplusbuss. Blok selgitas, et kauplusbuss külastab paljusid selle kandi külasid ka praegu. “Kauplusbussi pidaja on olnud väga mõistlik ja härrasmehelikult käituv inimene ning sõbraliku kokkuleppe kohaselt ei ole ta siiani Sallas peatust teinud, et mitte poele konkurentsi osutada,” sõnas vallavanem. Blok teadis samuti, et kohaliku poe pidamine ei tasu enam  majanduslikult ära.

Samas möö­nis vallavanem, et on ka neid inimesi, kelle jaoks on väga oluline, et esmatarbekauba saaks kätte kodukohast. “Seepärast on meie ülesanne aidata korralda, et inimesed saaksid külastada kauplusbussi ning et see oleks suures külas ka piisavalt varustatud,” lausus Blok.

Rakke vald toetab kauplusbussi käigushoidmist rahaliselt.

Mitu kohalikku inimest rääkis, et emotsionaalselt on poe kadumine kohapealt kurb uudis ning inimeste jaoks oleks teenus siiski vajalik.

Samas ütlesid kõik, keda Virumaa Teataja usutles, et mõistavad, miks selline otsus tehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles