Jõgevamaa omavalitsusjuhid tutvuvad Lääne-Virumaaga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev andmas ülevaadet linna arengutest.
Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev andmas ülevaadet linna arengutest. Foto: Hilje Pakkanen


Neljapäeval ja reedel on Lääne-Virumaal tutvumiskäigul Jõgevamaa omavalitsusjuhtide ning arengu- ja planeeringutöötajad.

Neljapäeva ennelõunal tutvusid naabermaakonna omavalitsustegelased Rakvere linnaga. Ülevaate Rakvere arengutest andis abilinnapea Ain Suurkaev.

Abilinnapea tutvustas muuhulgas ka Rakvere säästva energia kava, millest on linn tema sõnul palju võitnud. “Meil oli tänu sellele kavale analüüsid ja projektid olemas, mis võimaldas programmide avamise järel projektid kiiresti käiku panna. Näiteks saime muusikakooli kaasajastamiseks tehtavad kulud teha energiasäästu arvelt,” nentis abilinnapea.

Abilinnapea nentis, et Rakvere linn ei kavanda arenguid ainuüksi enda jaoks, vaid kogu piirkonda silmas pidades. “Üldplaneeringu koostamise ajal tehtud analüüsi järgi, mis põhines mobiilpositsioneeringule, selgus, et Rakvere on oluline tõmbekeskus. Rakveres käib igapäevaselt pool maakonda asja ajamas või linnas tööl. Rakvere on samuti ida suunast tulijatele üheks peatuskohaks,” rääkis Suurkaev.

Jõgevamaa omavalitsustegelased külastasid ka Vinnit, lähevad Kundasse, Sõmeru ja Vihula valda ning Väike-Maarjasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles