Septembris on tähelepanu keskmes rahvuskultuurid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuskultuuride kuu pakub head võimalust avastada eri rahvuste kultuuri, käsitööd ja kokakunsti.
Rahvuskultuuride kuu pakub head võimalust avastada eri rahvuste kultuuri, käsitööd ja kokakunsti. Foto: Marianne Loorents

September on Eestis rahvuskultuuride kuu, mis kutsub märkama ja tunnustama Eestis elavaid rahvusvähemusi ja nende kultuuri.

Eesti on koduks 194 rahvusele – rahvuskultuuride kuu pakub head võimalust avastada nende kultuuri, käsitööd ja kokakunsti. Rahvuskultuuride kuu on täis pikitud rahvusvähemuste kultuuri tutvustavaid sündmusi Tallinnas, Jõhvis, Pärnus, Haapsalus ja mujal. Kavas on kontsertide ja näituste kõrval ka terve hulk õpitube – küll proovitakse kätt Türgi kohvi ja Udmurdi rahvustoitude tegemisel, õpitakse lesginkat või tehakse traditsioonilisi Vene kaltsunukke.

Integratsiooni sihtasutuse juhataja Irene Käosaare sõnul tegutseb Eestis enam kui 300 eri rahvuste kultuuriseltsi ja üle 30 pühapäevakooli, kus hoitakse elus oma emakeelt, kombestikku ja käsitööoskusi. "Oma esivanemate traditsioone kalliks pidavad rahvusseltside inimesed suhtuvad austusega ka Eesti kommetesse ja kultuuri," on Käosaar veendunud.

"Eesti rikkus on meie inimesed, meie mitmekülgne kultuuripärand ja traditsioonid. Mida rohkem oskame seda rikkust märgata, hinnata ja hoida, luua omavahelisi kontakte, seda tugevamad ja õnnelikumad me ühiskonnana oleme," ütles kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles