Maavalla koda tunnustas Virumaa Teatajat ja Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda hiiemägi.
Kunda hiiemägi. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Maavalla koda tunnustas laupäeval Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis asutusi, väljaandeid ning inimesi, kes on looduslike pühapaikade uurimisele, tutvustamisele ja hoidmisele oluliselt kaasa aidanud.


Teiste seas sai tänukirja ka Virumaa Teataja. "Kümme aastat tagasi lahvatas Virumaal Mahu kihelkonna Samma Tammealuse hiiega seoses kaasaegse Eesti esimene suurem vastasseis. Sestpeale on Virumaa Teataja andnud suure ja tänuväärse panuse looduslike pühapaikade tutvustamisse ja väärtustamisse," seisab Maavalla koja teates.

Ka tunnustati Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi, mis on osalenud Ebavere hiiemäe kaitsmises, selts kaardistas omal algatusel kodukandi looduslikke pühapaikasid ning aitas kaasa nende säilimisele.

Tänavuseks hiiesõbraks kuulutati Jõelähtme kihelkonna Saha külavanem Jaanus Hiis, kelle eestvedamisel toodi avalikkuse ette ning peatati tänavu kevadel Maardu hiiemetsas toimunud lageraie.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles