Võsu kooli õpilased teevad tutvust purjetamisega

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu kooli õpilased läbivad purjetamiskoolitust.
Võsu kooli õpilased läbivad purjetamiskoolitust. Foto: Liina Altroff

Võsu kooli 64 1.-9. õpilast 1.–9. klassist saavad kahe päeva jooksul purjetamise algõpet. Eile alanud ja täna jätkuva koolitusega soovib Võsu kool saada aimu, kui palju lapsi oleksid huvitatud purjetamistrennist.

"Meie pikem eesmärk mere ääres asuva koolina on luua purjekool ja ehk integreerida purjetamisõpe lõppastmes osaliselt kooli õppekavasse. Oleme mereäärne kogukond, kellel on purjetamiseks väga head võimalused, mida peaksime kindlasti rohkem ära kasutama," kõneles Võsu kooli direktor Liina Altroff.

Õpilasi juhendavad Eesti Jahtklubide Liidu ellu kutsutud pop-up-merekooli Meresõber koolitajad Valdor Telve ja Enely Liepkalns, kes teooriatunnis räägivad mereohutusest, paadiehitusest, käitumisest merel ja paadis.

Võsu kooli õpilased läbivad purjetamiskoolitust.
Võsu kooli õpilased läbivad purjetamiskoolitust. Foto: Liina Altroff

Praktilise õppeni jõudes said õpilased instruktori valvsa pilgu all ise juhtida RS Quest-tüüpi purjekaid: tüürida, purjeid tõsta-langetada ning purjekal suunda muuta ja silduda. "Eilse päeva kokkuvõtteks ütles Valdor Telve, et tema aitas paadi sadama territooriumilt välja, aga ülejäänu jäi laste endi hooleks ja nad said hästi hakkama," väljendas direktor uhkust oma õpilaste üle. "Mõned lapsed avaldasid kahetsust, et seekord ümbermineku õppimiseni ei jõutud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles