Virumaa keskerakondlased koguvad taas tasuta bussisõidu jaoks allkirju

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere bussijaam.
Rakvere bussijaam. Foto: Marianne Loorents

Lääne-Virumaalt riigikokku valitud Siret Kotka-Repinski kinnitusel hakkasid Virumaa keskerakondlased sellel nädalavahetusel taas tasuta ühistranspordi toetuseks allkirju koguma.

"Tasuta maakonnasisene ühistransport on täna reaalsus juba üheteistkümnes maakonnas, kuid kahjuks ei ole Lääne-Virumaa üks nendest. Meie hinnangul ei ole taoline olukord kuidagi põhjendatud ning vajab ümbervaatamist. Lääne-Virumaa on sarnaselt Läänemaaga Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse liige, kuid ometigi on Läänemaal tasuta sõit, sest Läänemaa esindajad on seisnud oma rahva eest. On aeg jalad kõhu alt välja võtta ja tuua tasuta maakonnaliinid ka Lääne-Virumaale," ütles Kotka-Repinski uudisteagntuurile BNS.

Tema sõnul toetas keskerakonna algatust suve alguses oma allkirjaga juba enam kui tuhat inimest. Nüüd on taas aeg koputada kohalike omavalitsusjuhtide südametunnistusele, et piletivaba sõit ikka Lääne-Virumaal reaalsuseks saaks.

"Just kohalikud valla- ja linnajuhid on need, kes langetavad lõpliku otsuse, kas me soovime tasuta ühistransporti või mitte. Kui me vaatame statistikat, siis näeme, et tasuta ühistransport on suurendanud sõitjate hulka sisuliselt üle kogu Eesti, ja seda üsna muljetavaldaval määral. Ka Lääne-Virumaa liinid on näitamas kasvu, olgugi et siin rakendati piletita sõitu vaid osaliselt. Suheldes igapäevaselt kohalikega, näen, et ootus tasuta sõidu järele on endiselt suur," selgitas Kotka-Repinski.

Allkirjade kogumisega Rakvere bussijaama juures alustati täna. Allkirju kogutakse ka väljaspool Rakveret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles