Teatri lõikuspidu vaatas minevikku ja tulevikku 

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere teatri 79. hooaeg avati traditsioonilise gongilöögiga laupäeva õhtul teatri väikeses majas. Avapeol ehl lõikuspeo tseremoonial "Põrsaid kotis ei müüda!" vaadati teatrijuhtide Peeter Raudsepa ja Velvo Väli suunamisel minevikku ja tulevikku.

Et publik ei peaks teatripileteid ostama nagu põrsaid kotis, vaid saaks veidi aimu lähitulevikus lavale jõuvatest tükkidest, tutvustasid neid stiilsed ja humoorikad šketsid.

Sketšide vahel jõuti ära toimetada tähtsad minevikku vaatavad tseremooniad - anti üle teatriordenid ning hõigati välja eelmise hooaja publikulemmikud.

Vaatajad tunnistasid lemmiklavastuseks Eili Neuhausi lavale toodud draama  "Lendas üle käopesa". Parimaks naisnäitlejaks hääletati Ülle Lichtfeldt, kel selles lavastuses õde Ratchedi roll, ning lemmik-meesnäitleja tiitliga pärjati peategelast McMurphyt kehastavat Üllar Saaremäed.

Pühendunud teartivaatajale antava teatritruuduse ordeni pälvis Kaire Kutsar, külalislahkuse ordeni suvelavastust "Lõikuspeo tantsud" võõrustanud Arkna Mõis OÜ ning mängupartneri ordeni tantsuteater Fine5, kellega koostöös sündis Eesti vabariigi 100. sünnipäeva tähistavas sarjas lavastus "Puudutada kuud".

Kuna lavale on jõudmas uus Pipi-lugu, anti kauaaegsele teatri-Pipile, keda aastaid säravalt mängis Ülle Lichtfeldt, pidulikult üle pensionitunnistus. Pensionile siirduv Pipi andis usaldas oma ahvi hära Nillssoni järeltulija hoolde. Noore Pipiga kohtuvad vaatajad lavastuses "Pipi peab jõule".

Teatriõhtu teises osas sulatasid vaatajate südameid lauludega näitlejad Silja Miks ja Imre Õunapuu ning kolmanda vaatuse, kus publik sai uue hooaja vingemate tegijate muusika saatel jalga keerutada, juhatasid tummiselt ja kaasakiskuvalt sisse Kristjan Priks ja Kulno Malva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles