Galerii: Arvo Pärt käis Rakveres lepingut sõlmimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdil on 11. septembril sünnipäev. Rakvere linnajuhid andsid pärast muusikamaja projekteerimislepingu allkirjastamist maestrole kingituse.
Arvo Pärdil on 11. septembril sünnipäev. Rakvere linnajuhid andsid pärast muusikamaja projekteerimislepingu allkirjastamist maestrole kingituse. Foto: Vladislav Musakko

Täna sai üle vahefinišijoone kümmekond aastat väldanud protsess, kui Arvo Pärdi nimelise muusikamaja projekteerimisleping pidulikult allkirjastati. Enne seda aga andis maailmakuulus helilooja allkirja nimekasutuslepingule.

Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami märkis hoonega seotud protsessist ülevaadet andes, et on imelik, kui sellise ilusa asja tegemisel peab ajaloost rääkima. Ilus asi peaks ju kiiresti tehtama. “Kahjuks see nii ei ole olnud,” tunnistas ta.

Pärt aga lähenes asjale temale omase huumoriga. “See on uskumatu, et Eesti naised panid sellele punkti,” viitas ta ideekavandi konkursi võitjatele Kristiina Aasveele, Kristiina Hussarile ja Anne Kosele. Nende töö tunnistati parimaks üle maailma laekunud 136-st võistlustööst. Et kolm arhitekti olid ka Rakvere linnavalitsuse valges saalis, siis palus maestro nad enda juurde. “Ma ei ole kunagi elus kolme naist korraga kallistanud,” sõnas helikunstnik neid emmates.

Pärt tunnistas, et tal on üks mure. Nimelt on maestro hinnangul tema nimeline maja ikkagi Alar Kotli oma. Ta viitas, et seal lähedal on veel teinegi Kotli maja. “Ta oli tõesti suur mees,” lisas Pärt.

Lähemalt saab projekteerimislepingu allkirjastamisega seonduvast lugeda teisipäevases Virumaa Teatajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles