Hundid rappisid Päides kariloomi (1)

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huntide tapatöö tagajärjed Päide külas Kopra kinnistul, kus kiskjad murdsid kaks kodukitse ja ühe lambatalle ning jätsid endast maha hulga jälgi.
Huntide tapatöö tagajärjed Päide külas Kopra kinnistul, kus kiskjad murdsid kaks kodukitse ja ühe lambatalle ning jätsid endast maha hulga jälgi. Foto: Erakogu

Aprillis Vajangul kuus ja augustis Rakvere lähedal Kloodi külas kaheksa lammast murdnud huntide pahateod Lääne-Virumaal jätkuvad. Läinud reedel avastas kiskjate toime pandud veretöö kariloomade kallal Päide külas Kopra kinnistul Rain Veissbach.

Ligi paarikümmet kodukitse ja pooltsadat lammast pidav hobitalunik rääkis, et reede lõuna paiku kodukitsi lüpsma minnes märkas ta, et karja hulgast puudub üks kahest valgest lambatallest. Koplisse asja uurima minnes leidiski mees peagi lõhki kistud ja osaliselt nahka pistetud voonakese.

Mõni hetk hiljem avastas Veissbach lähedalasuvast kraavist läbinäritud kõriga ja korralikult lõhki kistuna ühe ning sellest mõnikümmend meetrit eemal teise sarnasel kombel maha murtud kodukitse. Ühel loomal olid tema ütlusel korralikud rappimisjäljed. "Kitsi lüpsma asudes avastasin veel ühel udara juures kiskumise jälgi, aga selle looma seisukord on nüüd juba parem," lisas Rain Veissbach.

Rain Veissbach meenutas, et samal hommikul teavitati teda telefonitsi paar korda lähedal asuval kergliiklusteel ekslevast lambast, kuid tol hetkel mees karjamaal toime pandud tapatööd veel kahtlustada ei osanud. 

Loe edasi, homsest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles