Jäneda sügislaadal valiti Põhja-Eesti esindusjook

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti esindusjoogi Valgejõe Valge autor Tiina Kuuler koos võidujoogiga.
Põhja-Eesti esindusjoogi Valgejõe Valge autor Tiina Kuuler koos võidujoogiga. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel toimunud Jäneda sügislaadal valiti Põhja-Eesti 2018. aasta esindusjoogiks Valgejõe Valge, Veinivilla õuna-ebaküdooniavein.

Joogikonkursile esitati 29 jooki 11 meistrilt, kelle hulgas oli nii hobitegijaid kui ka joogitootjaid. Tiitlid jagunesid järgmiselt:

Parim mittealkohoolne jook: mürobalaanisiirup, valmistaja Katrin Potter.

Parim õlu: Baltic Porter, Muddis.

Parim siider/vahuvein: Nicolas Jardinier Cidre Pomme Doux, Võhu Vein.

Parim vein: Valgejõe Valge, õuna-ebaküdooniavein, Valgejõe Veinivilla ja Tiina Kuuler.

Parim kange naps: džinn Mohn Poppy, Moe peenviinavabrik. 

Parimate jookide hulgast valis žürii Põhja-Eesti esindusjoogi.

Žürii esindaja, Sagadi mõisa restorani peakokk Maren Rits kommenteeris, et Valgejõe Veinivilla õuna-ebaküdooniavein valiti esindusjoogiks selle väljapaistvalt heade maitseomaduste tõttu. Tema sõnutsi on nende restorani menüüs see vein olemas ja tagaside on hea.  

Joogi autor Tiina Kuuler ütles, et Valgejõe Valge on talu esindusvein ja lausa Tallinna vanalinna restoranide joogikaardil. "Õunad ja ebaküdooniad tulevad alati Lahemaalt – Valgejõe, Vanaküla, Loksa ja Kolgaküla inimesed juba teavad, et vajan sügiseti õunu, ja pakuvad mulle ise," rääkis Kuuler. Veinil on lisaks Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärk alates 2015. aastast ja hõbemedal USA konkursilt Drink Outside the Grape 2107. Vein on mitu korda käinud Tallinna esinduse pakkumisega Brüsselis pealinnade laadal ning maaeluministeeriumi ja maaelu infokeskuse välisvisiitidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles