Sajandi lepingule pani käe alla maestro Arvo Pärt ise

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna tähistab Arvo Pärt oma sünnipäeva. Rakvere linnajuhid andsid talle muusikamaja projekteerimislepingu allkirjastamise tseremoonial üle kingituse.
Täna tähistab Arvo Pärt oma sünnipäeva. Rakvere linnajuhid andsid talle muusikamaja projekteerimislepingu allkirjastamise tseremoonial üle kingituse. Foto: Vladislav Musakko

Pühapäeval saadi üle vahefinišijoone kümmekond aastat väldanud protsessiga, kui Arvo Pärdi nimelise muusikamaja projekteerimisleping pidulikult allkirjastati. Enne seda aga andis maailmakuulus helilooja allkirja nimekasutuslepingule.

Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami märkis hoonega seotud protsessist ülevaadet andes, et on imelik, kui sellise ilusa asja tegemisel peab ajaloost rääkima. Ilus asi peaks ju kiiresti tehtama. “Kahjuks see nii ei ole olnud,” tunnistas ta.

Juhkami sõnul said lõpuks kõik vaidlused vaieldud ja saabus selgus, kes hakkab maja kasutama iga päev, kes korra nädalas ja kes korra kuus. “Ma ei ütle, kes, et mitte jälle uusi vaidlusi esile kutsuda,” lisas linnavolikogu juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles