Galerii: kuldpulmapaare austati kirikuvõlvide all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu kirikus austati Lääne-Virumaa abielupaare, kes tähistavad tänavu kuldpulma või viieaastase sammuga kuldpulmadele järgnevat pulmaaastapäeva.
Rakvere Kolmainu kirikus austati Lääne-Virumaa abielupaare, kes tähistavad tänavu kuldpulma või viieaastase sammuga kuldpulmadele järgnevat pulmaaastapäeva. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit koostöös Rakvere kristlike kogudustega korraldas täna austamisürituse Lääne-Virumaa kuldpulmapaaridele, kel sel aastal täitumas 50 abieluaastat. Kaheksandat korda toimunud austamisüritusel võtsid tänu ja au vastu ka paarid, kel tänavu täitub viieaastase vahega (55, 65 jne) kuldpulmadele järgnev pulmaaastapäev.

Rakvere Kolmainu kirikus kõlas pikas abielus olnud paaridele avaloona Mendelssohni “Pulmamarss”. Abielust ja armastusest kui kingitusest rääkis Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu. "Abielu on inimeseks kasvamise teekond, ta kannab meid edasi,” ütles kirikuõpetaja.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum sõnas, et palju räägitakse ilusaid ja kullakarvalisi sõnu. "Kuid vahel on elus nii, et polegi vaja midagi öelda. Ka tänase päeva puhul pole rohkem vaja öelda, kui hoidke üksteist. Jõudu, ilusaid päevi," soovis Vallbaum.

65 aastat abielus olnud Pilvia ja Vello Taremaa ütlesid, et aeg pole olnud pikk. "See on olnud täpselt paras," sõnas Pilvia Taremaa. Härra sõnutsi on kõik olnud hästi. “Meil on kolm last, üheksa lapselast ja kolm lapselapselast."

Selle õige ja ainuma leidsid pedagoogikutsega noored koolist. Armastus – see kasvas koos tudeerinud noortel tasa ja targu. Pilvia teab, et elus on see samuti – vahel hing lausa laulab armastuses, siis see jälle kaob, et naasta. “Praegu on armastuse aeg. Armastus, see on igavene,” lausus Pilvia Taremaa.

Loe kuldpulmapaaridest ka homsest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles