Sibulatee puhvetite päev toimub taas sel laupäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibulatee puhvetite päev toimub taas sel laupäeval.
Sibulatee puhvetite päev toimub taas sel laupäeval. Foto: Vladislav Musakko

Sibulatee puhvetite päev toimub taas sel laupäeval – oma kodu väravad, uksed ja hoovid avavad 21 Peipsi piirkonnas elavat ja toimetavat pere, lisaks üks külalispuhvet.

Oodatakse külalisi, kellele meeldivad kodused ja kohalikust toorainest valmistatud road ning kes soovivad ka talvevarusid soetada.

Puhvetite päeva peakorraldaja, MTÜ Sibulatee eestvedaja Liis Lainemäe märkis, et kolmandat korda toimuv puhvetite päev on aktiveerinud kohalikud elanikud ning on meeldiv näha ühist toimetamist ürituse ettevalmistamisel. "Kui paljud kohvikute päevad viiakse läbi suvel, siis meie peame oma puhvetite päeva just sügisel. Just siis on valminud kõik aedviljad, purgis on marjad ja seened. Samal päeval toimub meie piirkonnas ka Varnja sibulalaat.“

Piirkonnana on Sibulatee ka veidi kasvanud ning nii on üks puhvet Kadrina külas Pala külje all. Tartu poolt tulles esimene puhvet asub Varal, Palamuse laada poolt tulles Välgil. Päris mitu puhvetit asub otse Peipsi järve kaldal.

„Sel aastal väärib uuendusena kindlasti välja toomist puhvetite päeva rattatuur ehk juhendatud ühisliikumine ratastega puhvetite vahel. Samuti on toimumas tõukerattatuur Kolkjast Varnjani,“ lisas Lainemäe.

Puhvetid pakuvad eelkõige kohalikust toorainest valmistatud roogi ja jooke. On nii sibulapirukaid, kalasuppi ja seeneroogasid, on nii marjakooke kui ka suitsutatud kala. Lisaks on pannkooke ja vahvleid, õunatoite ja õunajooke.  Pakutakse toitu nii veganitele kui ka toidutalumatusega inimestele.

Puhvetite päev toimub iga ilmaga, puhvetid töötavad ka vihma korral. Kõik puhvetid on lihtsamaks ülesleidmiseks ehitud Sibulatee puhvetite päeva ametliku lipuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles