Päästeamet kontrollib koolides ja lasteaedades tuleohutust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet kontrollib tuleohutust lasteaedades ja koolides.
Päästeamet kontrollib tuleohutust lasteaedades ja koolides. Foto: Elmo Riig

Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna inspektorid võtavad alanud nädalal üle Eesti ette kontrollkäigud haridusasutustesse.

Esmaspäevast reedeni kontrollitakse massilisel reidil koolide ja haridusasutuste tuleohutust. Kontrollitakse hoonete tuleohutusalast seisukorda, et maandada tulekahjuriske ja et õnnetuse korral oleks võimalik hoonetest ohutult väljuda. 

Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna eksperdi Rain Põllu sõnul on kontrollkäigud haridusasutustesse päästeametile kõige suurema tähtsusega. "Oleme usaldanud oma kalleima vara, oma lapsed, võõrastesse kätesse. Loomulikult tahame lastevanematena veenduda, et nad on hoitud ja et neil on igati turvaline seal viibida. Ohutus peab olema sellistes asutustes primaarne," rääkis Rain Põllu reidide olulisusest.

Põllu lisas, et iga hoone valdaja vastutab ise ohutuse eest ning nõuded peaks hoolimata lähenevatest kontrollkäikudest olema täidetud kogu aeg. Tulekahju korral saavad esmapilgul ohutuina näivatest esemetest takistused, mis segavad operatiivset väljapääsu. "Inspektor ei ole selleks, et turvalisust luua, vaid selleks, et jälgida, kas kõik nõuded on täidetud hoonete valdajate poolt. Kui peaks õnnetus juhtuma, on kasu vaid korras olevatest ja hästi töötavatest tulekahju avastamise seadmetest," rääkis Põllu. 

Tema sõnul on väga oluline roll ka lastevanematel, kes käies koolis või lasteaias saavad anda enda panuse laste keskkonna ohutumaks muutmisel. Kui keegi märkab tuleohutusega seonduvat murekohta, siis tuleb anda sellest kooli- või lasteaia juhtidele märku, kes saavad olukorra esimesel võimalusel lahendada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles