Põhjaka peakokk paneb Tapal sõdurite maitsemeele proovile

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tomik ja kogu ülejäänud Põhjaka töötajate pere keskendub detsembris jõulupakkide tegemisele.
Ott Tomik ja kogu ülejäänud Põhjaka töötajate pere keskendub detsembris jõulupakkide tegemisele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

24. septembril algab Eesti toidu kuu raames kalanädal. Kaheksasse Eesti kaitseväe väeossa lähevad külla tippkokad, kes valmistavad kaitseväelastele kohalike kalakasvanduste saagist toite.

„Kalanädal toimub juba kolmandat aastat järjest ja sel korral püüame tähelepanu pöörata just kodumaiste kalakasvanduste toodangule, kaasates tunnustatud peakokki,“ ütles kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „Riigi juubeliaastal tundus hea mõte premeerida korraliku kalalõunaga just Eesti kaitseväge,“ lisas Armulik.

Kalanädal saab esmaspäeval alguse Tapalt, kus kaitseväelastele valmistab Härjanurme kasvandusest pärit karpkala Põhjaka kokkade meeskond Ott Tomiku juhtimisel.

„Kutsun kõiki ka oma pereringis Eesti toidu kuu raames toimuvast kalanädalast osa võtma,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Eesti kala on värske ja maitsev ning miks mitte tähistada kalanädalat kodus ja valmistada nädala jooksul kodumaisest kalast roogasid või proovida mõnda uut kalatoitu.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles