24. septembril algab Eesti toidu kuu raames kalanädal. Kaheksasse Eesti kaitseväe väeossa lähevad külla tippkokad, kes valmistavad kaitseväelastele kohalike kalakasvanduste saagist toite.
Põhjaka peakokk paneb Tapal sõdurite maitsemeele proovile
„Kalanädal toimub juba kolmandat aastat järjest ja sel korral püüame tähelepanu pöörata just kodumaiste kalakasvanduste toodangule, kaasates tunnustatud peakokki,“ ütles kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „Riigi juubeliaastal tundus hea mõte premeerida korraliku kalalõunaga just Eesti kaitseväge,“ lisas Armulik.
Kalanädal saab esmaspäeval alguse Tapalt, kus kaitseväelastele valmistab Härjanurme kasvandusest pärit karpkala Põhjaka kokkade meeskond Ott Tomiku juhtimisel.
„Kutsun kõiki ka oma pereringis Eesti toidu kuu raames toimuvast kalanädalast osa võtma,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Eesti kala on värske ja maitsev ning miks mitte tähistada kalanädalat kodus ja valmistada nädala jooksul kodumaisest kalast roogasid või proovida mõnda uut kalatoitu.“