Rakvere muutis kultuuri- ja sporditoetuste taotlemise korda

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere JK Tarvas pakkus eelmisel aastal Evald Tipneri karikasarjas meeldejäävaid esitusi.
Rakvere JK Tarvas pakkus eelmisel aastal Evald Tipneri karikasarjas meeldejäävaid esitusi. Foto: Jana Pipar/EJL

Rakvere linnavolikogu kinnitas ka järgmiseks aastaks Rakvere linna esinduskollektiivideks MTÜ Tarvanpää Selts, kammerkoori Solare, Rakvere linnaorkestri ja MTÜ KaRakTer ning esindusvõistkondadeks Rakvere Võrkpalliklubi võrkpallimeeskonna, MTÜ Rakvere JK Tarvas jalgpallimeeskonna ja MTÜ Viru Bull RSK Tarvas korvpallimeeskonna.

Esinduskollektiivid ja -võistkonnad saavad tegevustoetust otse linnaeelarvest, toetussummad selguvad eelarve menetlemise käigus.

Samas muutis volikogu kultuuri- ja sporditoetuste taotlemise korda. Kui esinduskollektiiviks soovija on pidanud esitama vastava taotluse, siis esindusvõistkonnad on linnavoilikogu spordikomisjon ise määranud. Alates järgmisest aastast tuleb ka esindusvõistkonna staatust taotleda.

Kõikide kultuuri- ja spordivaldkondade taotluste esitamine muutub juba sel sügisel elektroonseks, enam pole taotlejatel vaja ka raha saamiseks lepingut sõlmida – raha maksmise aluseks on volikogu otsus.

Spordiürituste ja -projektide toetamisel on tingimuseks, et omafinantseering peab olema vähemalt 50 protsenti, maksimaalne toetuse suurus on 1500 eurot. Kultuuriürituste ja -projektide puhul on maksimaalseks toetussummaks 2000 eurot.

Kultuuri- ja spordiorganisatsioonide tegevustoetuse taotlused tuleb esitada 15. oktoobriks, ürituste ja projektide toetustaotlused aga 15. novembriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles