Tapa käsipallitreener loodab tuge Taanist: hea, kui poisid tunneksid mehe lõhna

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiklubi Tapa meeskonna peatreener Elmu Koppelmann (paremal) ajab läbi valdavalt noorte mängumeestega. Ta loodab, et Tapal baseeruvate liitlasvägede Taani üksuses leidub vähemalt mõni käsipalli jagav sõdur, kes võiks kohalikule satsile toeks tulla.
Spordiklubi Tapa meeskonna peatreener Elmu Koppelmann (paremal) ajab läbi valdavalt noorte mängumeestega. Ta loodab, et Tapal baseeruvate liitlasvägede Taani üksuses leidub vähemalt mõni käsipalli jagav sõdur, kes võiks kohalikule satsile toeks tulla. Foto: Arvet Mägi

Verinoorte mängijatega SK Tapa käsipallimeeskond on kahe vooru järel Eesti meistriliigas viimasel, kaheksandal kohal. Peatreener Elmu Koppelmann loodab siiski, et vigastustega maadlevad liidrid kosuvad ning nõelavad nii mõndagi paberi peal tugevamana tunduvat satsi.

Meistriliiga neljapäevases teise vooru mängus vandusid tapalased võõrsil 19:36 (poolaeg 11:19) alla Coop Põlva meeskonnale. Rong läks lõplikult ära teisel poolajal.

Otsekohese ütlemisega Koppelmann möönis, et tema hoolealused said küll korraliku keretäie, aga sellel olid omad objektiivsed põhjused: põhikoosseisust puudus neli kaitseväes töötavat mängumeest. Lisaks maadlevad kaks kogenud pallurit vigastustega: Mihkel Koppelmann kosub alles kuu aja eest saadud jalaluumurrust ning Vahur Oolupit kimbutavad seljavalud.

Nii polegi midagi imestada, et SK Tapa üheks tublimaks skooritegijaks kerkis põlvakate vastu koolipoiss Endrik Jaanis, kes sai alles kaks nädalat tagasi 15 aastat vanaks. Olgu lisatud, et SK Tapa meeskonna mängijate keskmine vanus on 18 eluaasta kandis.

"Coopiga võib mängida. Oleme võimelised nendega võrdselt mängima ja võitma, kui saame nüüd eemale jäänud neli meest järgmisel korral kasarmust välja," kõneles Elmu Koppelmann. Kogenud treener pole ka matnud maha lootust leida Tapa sõjaväelinnakus viibiva Taani lahingugrupi sõdurite hulgast kaks-kolm meest, kelle mängutase kannataks välja Eesti liiga taseme ning kes võiksid neile appi tulla.

Tõtt-öelda huvilisi leidub ja esimesed katsedki on juba Taani mundrikandjatele läbi viidud. "Ma kohutavalt loodan, et taanlased tulevad täna õhtul jälle viie-kuue mehega trenni ja nende seas on mõni, kes tõeliselt mängida oskab. Hea, kui poisid tunneksid mehe lõhna. Paar-kolm meest käisid meil siin juba varem proovimas, aga nende oskused olid korvpalliga paralleele tõmmates umbes maakonna kossuliiga teise liiga tasemel," rääkis juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles