Tapa külje all valmib tankitee

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapal ehitatakse uus tee polügoonile, et rasketehnika ei peaks mööda linna liikuma.
Tapal ehitatakse uus tee polügoonile, et rasketehnika ei peaks mööda linna liikuma. Foto: Meelis Meilbaum

Tapa lähistel Tapa–Lehtse–Jäneda maanteel tehakse teetöid, et rasketehnikal oleks tulevikus võimalik lihtsamini Tapa linnakust kaitseväe keskpolügoonile liikuda.

Kaitseinvesteeringute keskuse (KIK) kommunikatsioonijuht Ingrid Mühling ütles, et rajatav otsetee vähendab oluliselt valla ja linna teedele langevat koormust ning suurendab liiklusohutust.

“Tee valmib järgmise aasta esimesel poolel, tee maksumus on veidi üle kahe miljoni euro, millest poole maksab Eesti ja poole NATO, “ ütles Mühling.

Kaitseväe teatel hakkavad teed kasutama kõik Tapa linnaku allüksused, kellel on vaja liikuda polügoonile tavapärast väljaõpet korraldama. Seni liiguti rasketehnikaga kaitseväe keskpolügoonile ümber Tapa linna ning seejärel mööda Tapa–Loobu maanteed. Linna ümbersõit on kitsas ja käänuline ning ohutuse tagamiseks alla lubatud piirkiiruse kulgevad masinad takistavad tavapärase liikluse voogu.

Rasketehnikatee lühendab olulisel määral nii õppekohtadesse liikumise vahemaad kui ka liikumiseks kuluvat aega. Kui oluline osa tehnikast suunata harjutusalale mööda rasketehnikateed, siis kahaneb kaitseväe esindaja sõnul koormus Tapa ümbersõidule, mida praegu kasutavad peale kaitseväe ka kõik tsiviilveokid, tuntavalt.

Kaitseinvesteeringute keskuse osalusel on Tapal praegu töös teinegi suur projekt – Karja tänava rekonstrueerimine, millest poole tasub KIK ja poole kohalik omavalitsus. Kokku on Karja tänava teeehituse maksumus 355 440 eurot. Tööd valmivad novembri keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles