Kolmandat korda Rakvere Keskväljakul peetud rahvustoitude festivalil Kamalammas leidus nii uues kuues roogasid eesti köögist kui ka eksootilisi toite kaugetest paikadest.
Kamalammas tõi maailmamaitsed kõrvuti eesti omadega
Hispaanlane Sergio Gomez Oliveros pakkus täna Hispaania köögi kõige traditsioonilisemat toitu paellat ehk Hispaania riisirooga ja sangriat, mille kõrvale rääkis ta paella ajalugu.
Et paella on hispaania toitudest kõige populaarsem ja rahvusvaheliselt tuntud, ei vajanud roog Kamalamba külastajatele tutvustamist.
Sergio Gomez Oliverosel side Rakverega tegelikult puudub, sest ta elab Tallinnas, kuid mees armastab osa võtta väljaspool pealinna peetavatest festivalidest. Sel põhjusel jõudis ta ka kreisilinna.
Lisaks Hispaania köögile pakuti Keskväljakul Jaapani, Eesti, Türgi, Itaalia, Venezuela, Ingeri-Soome, Süüria, Ukraina, Vene ja Filipiini kööki. Vao köök koondas enda alla eri rahvuste köögid.
Kamalamba festivali eestvedaja, kultuurikeskuse direktor Eve Alte kõneles, et tänavusele festivalile oodati osalema mitte ainult Lääne-Virumaal elavaid välismaalasi, vaid ka kaugemalt. "Täna on kohal eri rahvuste esindajad üle Eesti."
Alte tundis heameelt, et hoolimata väikesest vihmast on külastajate näod rõõmsad ja kauplejatel hinnad mõistikud.