Kamalammas lähendas võõramaalasi ja kohalikku kogukonda

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlane Mohammad (vasakul) küpsetas festivalikülastajatele kikerhernejahust falafele.
Süürlane Mohammad (vasakul) küpsetas festivalikülastajatele kikerhernejahust falafele. Foto: Valdislav Musakko

Läinud laupäeval kolmandat korda Rakvere Keskväljakul peetud rahvustoitude festivalil Kamalammas leidus nii uues kuues roogasid Eesti köögist kui ka eksootilisi toite kaugetest paikadest.

Süüria köögi telgis askeldanud Mohammad pakkus toidufestivali külastajatele otse pannilt kuuma õli seest tulnud kikerhernejahust falafele, mis läksid eestlastele väga hästi peale. Kogu ürituseks ette valmistatud tooraine hakkas juba paar tundi peale Kamalamba algust otsa saama.

“Inimesi üllatab just see, et falafelid ei ole lihast, kuigi roal on selline efekt,” vastas Mohammad küsimusele, kas külastajale toitu ulatades tuleb teha ka selgitustööd, millega tegu on. Aga telki sattus omajagu ka väga teadlikke inimesi, kes menüüs sõna “falafel” nähes olid kursis, mida pakutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles