Kamalammas lähendas võõramaalasi ja kohalikku kogukonda  

jaga E-post prindi artikkel saada vihje Loe ja lisa kommentaare

Süürlane Mohammad (vasakul) küpsetas festivalikülastajatele kikerhernejahust falafele.

FOTO: Valdislav Musakko

Läinud laupäeval kolmandat korda Rakvere Keskväljakul peetud rahvustoitude festivalil Kamalammas leidus nii uues kuues roogasid Eesti köögist kui ka eksootilisi toite kaugetest paikadest.

Süüria köögi telgis askeldanud Mohammad pakkus toidufestivali külastajatele otse pannilt kuuma õli seest tulnud kikerhernejahust falafele, mis läksid eestlastele väga hästi peale. Kogu ürituseks ette valmistatud tooraine hakkas juba paar tundi peale Kamalamba algust otsa saama.

“Inimesi üllatab just see, et falafelid ei ole lihast, kuigi roal on selline efekt,” vastas Mohammad küsimusele, kas külastajale toitu ulatades tuleb teha ka selgitustööd, millega tegu on. Aga telki sattus omajagu ka väga teadlikke inimesi, kes menüüs sõna “falafel” nähes olid kursis, mida pakutakse.

Tagasi üles