Eragümnaasiumis esineb andekas noorpianist

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere eragümnaasium.
Rakvere eragümnaasium. Foto: Marianne Loorents

Tähistamaks rahvusvahelist muusikapäeva esineb 1. oktoobril Rakvere Eragümnaasiumis noor klaverivirtuoos Tähe-Lee Liiv.

Tähe-Lee Liiv on oma vanusegrupi üks edukamaid noori pianiste Eestis, olles saavutanud kõrgeid kohti mitmetel üleeestilistel ja rahvusvahelistel konkurssidel. Ta on esinenud solistina Tallinna Kammerorkestriga, Pärnu linnaorkestriga, Chioggia Kammerorkestriga Veneetsia provintsis, Itaalias ning Chopini Klaverikontserdiga nr 2 ka Alion Baltic Festivali Sümfooniaorkestriga Sergei Stadleri juhatamisel.

Alates 2017. aastast õpib Tähe-Lee Konstantin Bogino rahvusvahelistel pianistide meistrikursustel Itaalias, Bergamos. Tänavu alustas Tähe-Lee paralleelselt klaveriõpinguid ka mainekas Sibeliuse Akadeemias Helsingis Hui-Ying Twastsjerna klaveriklassis.

Eragümnaasiumis toimuval kontserdil tuleb ettekandele peamiselt Frederic Chopini muusika. Aga lisandub ka väike ülevaade teistest erinevate ajastute heliloojatest. Esinemist illustreerivad pildid ja filmikatkendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles