Rakveres tuleb taas LGBTI filmifestival

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tammie Arroyo/AFF/PA Images

5.–7. oktoobril Rakveres toimuv LGBTI filmifestival Festheart näitab sel aastal põhiprogrammis ainult uusi ja väga uusi filme, festivali peakülaline on sel korral Kanada režissöör ja inimõiguste aktivist Michelle Emson.

Festivali avab tänavu Cannes'i filmifestivalil parima LGBT+ filmi Queer Palmi võitnud Belgia draama "Tüdruk", milles 15-aastane Lara pingutab baleriiniks saamise nimel, kuid raskemat võitlust tuleb tal pidada iseendaga, sest ta on sündinud poisina. 

Festivali lõpetab USA draama "Cameron Posti väärkasvatus", lugu konversiooniteraapiale allutatud teismelisest tütarlapsest, mis võitis viimasel Sundance'i festivalil USA draamafilmide kategooria peaauhinna.

Kõrvalprogrammis on balletihuvilistele vaatamiseks dokumentaalfilm "Varvaskingades mässajad", mis räägib maailmakuulsast komöödiatrupist Le Ballet Trockadero de Monte Carlo.

Täismahus kõrvalprogramm avaldatakse käesoleva nädala lõpuks festivali blogis ja Facebooki-lehel.

Festivali toetavad hasartmängumaksu nõukogu, kultuurkapital, Soome suursaatkond, Šveitsi saatkond, Kanada saatkonna Eesti esindus, Eesti LGBT Ühing, Eesti inimõiguste keskus, Rakvere Teatrikino, VIROL, Rahva Raamat, Art Café, Art Hotell ja eraannetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles