Euroopa keeltepäeva viktoriini auhinna pälvis Rakvere gümnaasiumi õpilane

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon.
Euroopa Komisjon. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix

Euroopa keeltepäeva puhul korraldatud kooliõpilaste viktoriini peaauhinna sai Rakvere gümnaasiumi õpilane Kris Sipolainen.

Euroopa Komisjoni esindus ja Eesti Saksa Keele Õpetajate Selts korraldas koostöös Euroopa keele- ja kultuuriinstituutide võrgustikuga EUNIC ning Eestis tegutsevate välisriikide saatkondadega tänavu juba 11. korda keeltepäeva puhul keeleteemalise veebiviktoriini kooliõpilastele, millest võttis seekord osa üle 1250 õpilase. 

Eestis alustati keeltepäeva tähistamist juba möödunud pühapäeval Narvas, kus kõigile keelehuvilistele avas taas uksed keeltekohvik.

Esimese Euroopa keeltepäeva korraldasid Euroopa Komisjon ja Euroopa Nõukogu 2001. aastal Euroopa keelteaasta raames. Sellest ajast saadik tähistatakse seda päeva selleks, et suurendada teadlikkust Euroopa kultuurilisest ja keelelisest mitmekesisusest ning tiivustada inimesi elukestvale keeleõppele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles