Lahemaa looduskoolis tehti keeletegusid

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahemaa looduskool pälvis tunnustuse.
Lahemaa looduskool pälvis tunnustuse. Foto: Meelis Meilbaum

Täna selgusid aasta parimad keeleõppealased teod, tiitli ja Euroopa keeleõppe tunnuskirja pälvisid MTÜ Lahemaa Looduskool, Tartu kutsehariduskeskus ja Kadrioru saksa gümnaasium.

Haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtner rääkis, et tänavused võiduprojektid esindavad nii mitteformaalset keeleõpet kui ka õppekavaga tihedamalt seostatud tegevusi. "Rõhutatud on eelkõige seda, et keeleõpe toetab ühest küljest isiksuse arengut, teisalt muudab õppurid konkurentsivõimelisemaks hilisemas tööelus," ütles Kärtner.

MTÜ Lahemaa Looduskool pälvis tunnuskirja multikultuursete perede 10–16-aastastele noortele suunatud lõiminguprojekti eest. Projekti käigus arendati noorte looduse- ja pärandkultuurialast sõnavara, suhtlemisoskust ja eneseväljendusoskust. Kogemusõppel põhinevas projektis osalesid ligi 200 noort 20 koolist ja nelja kooli õpetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles