Lääne-Virus mõjutas torm enim Kadrina ja Haljala valla elanikke

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjustused. Pilt on illustratiivne.
Tormikahjustused. Pilt on illustratiivne. Foto: Taavi Niittee

Tänahommikuse seisuga on Elektrilevi teeninduspiirkonnas elektrita veel 5900 klienti. Võrreldes eilse õhtuga, mil tipphetkel oli vooluta üle 13 500 majapidamise, on õnnestunud elektriühendus taastada rohkem kui 7500 majapidamises.

Kella 7.30 seisuga oli kõige rohkem vooluta kliente, 4687, Pärnumaal, kuhu Elektrilevi on suunanud rikkebrigaadide suurema tähelepanu. Lääne-Virumaal kannatasid tormikahjustuste tõttu enim Kadrina ja Haljala vallas asuvad majapidamised, praegu on seal elektrita üle 200 kliendi.

Elektrilevi juhtivspetsialist Virgo Vaabel ütles, et kui Pärnumaal võib osa rikete kõrvaldamine võtta rohkemgi aega, siis ülejäänud maakondades kõrvaldatakse rikked tänase päeva jooksul.

Kõige rohkem vooluta kliente oli eile kella 17.37 ajal, mil elektrikatkestus puudutas korraga 13 500 klienti üle Eesti. Pärast seda hakkas torm vaibuma ning enne keskööd õnnestus Elektrilevil ligikaudu 5000 kliendile elektriühendus taastada. Hommikuks taastati vool veel 2500 kliendile.

Ülejäänud rikete likvideerimise täpsem aeg selgub täna pärastlõunal.

Päästjad reageerisid möödunud ööpäeval kümnel korral tugevast tuulest tekitatud kahjudega seotud väljakutsetele. Kuuel korral eemaldati teele ja elektriliinidele langenud puid Lääne- ja neljal juhul Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles