Pomerants diskuteerib omavalitsuspäeval Narvas

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Meelis Meilbaum

Reedel tähistatakse esimest korda riikliku tähtpäevana omavalitsuspäeva. Mäletatavasti võttis riigikogu vastava seaduse vastu tänavu 29. mail.

Seaduse eesmärk on luua õiguslik alus omavalitsuse kui põhiseadusliku institutsiooni väärikaks märkimiseks Eesti riigi loomisel ning taastamisel ja arendamisel. Teisalt oleks see võimaluseks omavalitsuse olemust, probleeme ja tegevust paremini tutvustada, et tulemuslikumalt kaasata kogu ühiskonda nii praeguste kui ka tulevaste ülesannete lahendamisse.

Seekord Narvas tähistataval omavalitsuspäeval on kavas mitu üritust, kus esinevad riigi ja kohaliku omavalitsuse ning teadlaste esindajad. Kohal on ka külalised Lätist, Soomest ja Rootsist.

Omavalitsuspäeval antakse esimest korda välja tunnustus "Aasta tegu". Samuti esitletakse kogumikku "Eesti kohalik omavalitsus ja liidud 100. Minevik, tänapäev ja tulevik".

Diskussioonil esineb läänevirulasest riigikogu liige Marko Pomerants, samuti astuvad üles Henrik Hololei, Janek Mäggi, Tarmo Tammiste, Mart Võrklaev, Tiit Vähi ja Mait Klaassen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles