Galerii: Edgar Savisaar võõrustas jüngreid Hundisilma sügispäevadel (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundisilma sügispäevadel tutvustas majaperemees Valge-nimelist kassipoega.
Hundisilma sügispäevadel tutvustas majaperemees Valge-nimelist kassipoega. Foto: Meelis Meilbaum

Täna toimuvad Hundisilmal sügispäevad. Maja omanikku Edgar Savisaart tervitasid vanad sõbrad, mõttekaaslased ja valijad. Ekspoliitik tunnistas, et tervis on tal halb, kuid sellised hetked annavad jõudu juurde. Savisaar võõrustas külalisi, näitas neile uhkusega oma aia ilu ja tutvustas Hundisilma uut peremeest.

Hundisilma talu on kuldaegadel näinud rahvahorde, tänasele sügispäevale oli kohale tulnud sadakond inimest. Savisaar surus kõigil kätt, võttis vastu kingitusi. Küsiti ikka Savisaare tervise kohta. Ida-Virumaalt bussiga kohale tulnud vanaprouad kinkisid talle enda kätega tehtud salle, toodi viina ja seeni, mitu tortigi. Majaperemeest tegid iseäranis rõõmsaks lille-, puu- ja põõsaistikud. Edgar Savisaar võttis aega, et rääkida külalistele oma aiast – kunagises prügimäest, millest ta on aastate jooksul lihvinud pärli.

Edgar Savisaar ütles, et ta sõidab aias ratastooliga ringi iga päev. Need päevad, kui tal kedagi Hundisilma abiks pole, peab ta toas veetma. "Muidu minu päevad kulgevad meditsiinilisi protseduure tehes. Tervis ei ole hea. Muudatusi ei ole," nentis Savisaar. Valimistel kandideerimist ta ei kinnitatud, öeldes, et pole sellele mõelnud. 

Keskerakonna poliitik Heimar Lenk ütles, et tema tuleb Hundisilmale alati parimate tunnetega. "Tahtsin näha, kes kohale on tulnud. Tore, et tuleb uusi sõpru juurde. Oma erakond on tagasi tõmbunud, aga see-eest on tulnud asendajaid," rääkis Lenk. Ta sõnas, et siin olles mõtleb ta iga kord ka sellest, et Savisaare valik oleks olnud Eestile kõige parem. "Valisime hoopis kapitalismi, ohtlikuma tee," lausus Lenk. Ta lisas, et maailm on kriisis ja Savisaare unistus, et kõigil oleks Eestis hea elada, pole täitunud.

"Edgar pani selle keskerakonna programmi, Jüri Ratase valitsus pole seda välja hüüdnud," ütles Lenk.

Poliitikast rohkem taheti täna siiski rääkida hoopis taimedest. Savisaar rääkis külla tulnud prouadele kummalisest puust: pihlaka ja aroonia ristandist. Aserist pärit naised kuulasid tähelepanelikult, imestades, kuidas saab olla nii, et allpool võrsub pihlakas ja võra on arooniapõõsas. "Mõnel aastal kannab see hästi vilju. Arooniamarjad aitavad vererõhu puhul," jutustas Savisaar. 

Tervise teemagi ühendas, üks naistest soovinud juba ammu Hundisilmale tulla, kuid südameoperatsioon nullis tookordse idee. "Soovisime tulla Edgar Savisaart tervitama ja Hundisilma vaatama," sõnas naine, kes vastuvõtuga rahul. 

Lisaks muusikalisele programmile pakuti külalistele isetehtud pirukaid ja mulgi putru. Mihklipäevale kohaselt toimus ka pisike laat – müüdi lambavillast tooteid. Külaliste seas said populaarseks müügihitiks sussid, sellised pidavat olema ka majaperemehel.

Savisaar, kes soovis, et üritus oleks igati meeldejääv, tutvustas külalistele Hundisilma uut elanikku, lumivalget kolme kuu vanust kassipoega nimega Valge. "Kui räägime Hundisilmast, siis poiss on omal kohal," sõnas Edgar Savisaar. 

Külaliste seas oli lauljad Joel Steinfeldt, Heidi Tamme, endine ajakirjanik Peeter Ernits, kunstnik Neeme Lall, samuti astoroloog Igor Mang. Koos koer Sulfaga kohale tulnud Mang sõnas, et on Savisaarega vana tuttav ja neid seovad kaunid mälestused Eesti taasiseseisvumisest. Mang nentis, et Savisaare antud munitsipaalkorterit tal enam ei ole, kuid astroloogiaga tegeleb edasi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles