Anna teada: kes väärib selge sõnumi auhinda?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on viimane võimalus esitada kandidaate Eesti Keele Instituudi selge sõnumi konkursile. Foto on illustratiivne.
Täna on viimane võimalus esitada kandidaate Eesti Keele Instituudi selge sõnumi konkursile. Foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pühapäeval on viimane võimalus esitada kandidaate Eesti Keele Instituudi selge sõnumi konkursile. Juba viiendat aastat tunnustatakse selge sõnumi auhinnaga neid ettevõtteid ja organisatsioone, kelle avalik info on selge ja arusaadav ning lähtub eelkõige kasutaja vajadustest. Kandidaate saab esitada aadressil selgesonum.ee 

Selge sõnumi auhinna patroon õiguskantsler Ülle Madise on öelnud, et kui inimene saab oma küsimusele riigiasutusest kantseliitliku arusaamatu vastuse, ei tekita see mitte aukartust, vaid pigem pettumust ja pahameelt ning mõjub ülbelt ja kahandab riigi usaldusväärsust.

Võistlusega kutsutakse märkama kodulehti, videoid, käsiraamatuid, artikleid, saateid, plakateid ja muid infosõnumeid, mis on sisult ja vormilt selged ning mida on kerge kasutada.

Mullu pälvisid selge sõnumi auhinna Juhani Püttsepa raamat "Mina olen enda oma", Tervise Arengu Instituudi tegelik toidupüramiid, Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise videod ning päästeameti tegevus.

Tänavuse võistluse korraldab Eesti Keele Instituudi, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse, Tartu Ülikooli, Eesti Keeletoimetajate Liidu, Riigikontrolli, Eesti Kujundusgraafikute Liidu, E-riigi Akadeemia ja OÜ Spurt esindajatest koosnev töörühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles