Eestlased söövad poole vähem putru, kui peaks

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puder ja Eesti parim pudrumeister Helena Kõivsaar.
Puder ja Eesti parim pudrumeister Helena Kõivsaar. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Keskmine eestlane tarbib umbes 73 kilogrammi teraviljatooteid aastas, mida on poole vähem, kui rahvusvahelised tervishoiuorganisatsioonid soovitavad.

Tervisliku toitumise ja pudru kasulike  omaduste tutvustamiseks viivad teraviljahelveste tootjad Veski Mati ja Herkuless kolmandat aastat Eesti koolides läbi pudruprogrammi.

Pudruprogrammi eesmärk on tõsta Eesti laste teadlikkust tervislikust teraviljatoidust, tutvustada õigeid toitumisvalikuid ja propageerida hommikupudru söömist. Programmi ajal saavad klassid koos õpetajatega katsetada koolides mitmesuguseid pudruretsepte ja leiutada enda oma.

Pudrukuu programmiga saavad liituda kõik 1.–8. klassi õpilased, kelle õpetaja registreerib pudruprogrammi kodulehel. Igale osalevale lapsele saadavad Veski Mati ja Herkuless posti teel teravilju tutvustavad õppematerjalid koos retseptiraamatu, diplomi ja kingitusega.

Pudrukuu programmile on oma toetuse andnud Daniel Viinalass, Getter Jaani, Merle Liivak, Kristel Aaslaid, Merilin Taimre ehk Paljas Porgand, Kristina Lauri ja Eesti jalgpallikoondis.

Võitjaklass selgub loosi tulemusena ja saab auhinnaks meeleoluka õhtu koos armastatud staaridega Solarise Vapianos 31. oktoobril.

10. oktoobril tähistatakse üle maailma rahvusvahelist pudrupäeva ja oktoober on pudrukuu. Uuringud kinnitavad, et pudrusöömine mõjub kasulikult seedimisele, kehakaalule, aitab omastada toitaineid, ning leidub tõendeid, et pudrusõbrad võivad elada kauem neist, kes pudru peale viltu vaatavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles