Tasuta tehnoloogiaõpitubadesse oodatakse ka Lääne-Virumaal

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmeerimine.
Programmeerimine. Foto: AFP/SCANPIX

Hariduse Infotehnoloogia SA (HITSA) eestvedamisel korraldavad õpetajad ja haridusasutused 6.–21. oktoobrini rohkem kui 150 õpituba üle Eesti. Õpitoad on mõeldud lastele ja noortele vanuses 5–20 eluaastat.

Üheskoos saab näiteks luua mänge, rakendusi ja veebilehti, proovida riistvara ning panna roboteid eri viisil liikuma. Osalema on oodatud kõik, ka need, kes pole varem programmeerimisega kokku puutunud. Tasuta õpitoad aitavad kaasa tehnoloogiahariduse levikule ning näitavad, et programmeerimine on jõukohane kõigile. Õpitubasid toetab ProgeTiigri programm ja neid korraldatakse üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week raames.

9. oktoobril oodatakse 7–12-aastaseid lapsi Rakvere gümnaasiumi Tallinna tänava õppehoonesse, kus kella 17–18.30 on avatud töötuba "Tibu õpetab kana". Tutvutakse Lego klotside ajalooga, vanem koos lapsega saab ehitada LegoWedo 2.0 robotid ja programmeerida nad liikuma. Töötoas juhendab osalejaid Rakvere gümnaasiumi õpetaja Mare Kütt.

16. oktoobril kella 15–16.30 on Kunda ühisgümnaasiumis võimalik osaleda töötoas "Programmeerimine BeeBot ja BlueBot robotitega". Oodatud on 7–12-aastased robotihuvilised. Uuritakse robotite tööpõhimõtet, pannakse robotmesilased sünkroonselt liikuma, tehakse liikumisvõistlusi. Juhendaja on Kunda ühisgümnaasiumi õpetaja Ülle Juuse-Tumak.

17. oktoobril kell 10 avatakse töötuba Rakvere Kungla lasteaias. See kannab pealkirja "Vahvad leiutajad" ja on mõeldud 5–7-aastastele lastele, kellega koos uurivad juhendajad-õpetajad Airi Tõnn ja Jaanika Link, kuidas panna liikuma BlueBot robotid. Töötoas lahendatakse ülesandeid ja luuakse robotite tarvis abivahendeid.

18. oktoobril kella 16–17.30 on Kunda ühisgümnaasiumis avatud taas töötuba "Programmeerimine BeeBot ja BlueBot robotitega", kuid seekord oodatakse 5–10-aastaseid lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles