Tartu ülikool ootab kandidaate Rahvusmõtte auhinnale

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: / PM/SCANPIX BALTICS

Kuni 1. novembrini saab esitada kandidaate Tartu ülikooli Rahvusmõtte auhinnale. Rahvusmõtte auhinnaga tunnustab Tartu ülikool isikuid, kes on oma loominguga silmapaistvalt edendanud Eesti rahvuslikku ja riiklikku eneseteadvust.

Tartu ülikool annab Rahvusmõtte auhinda välja viieteistkümnendat korda ning sellele saavad kandidaate esitada TÜ nõukogu ja senati liikmed, valdkondade ja valdkonnaväliste asutuste nõukogud ning Eestis registreeritud juriidilised isikud. Kandidaatide ülesseadmise põhjendatud esildised tuleb saata TÜ rektori nimele ülikooli postiaadressil või e-posti aadressil.

Eelmistel aastatel esitatud isikuid ei arvata automaatselt kandidaatide hulka, küll aga on sama isikut lubatud esitada mitu korda.

Auhinna saaja valib välja ülikooli senati moodustatud 11-liikmeline komisjon, kuhu kuuluvad TÜ rektor, eelmisel aastal auhinna saanud isik, neli liiget ülikoolist ja viis väljastpoolt ülikooli.

Rahvusmõtte auhinna saajale kingitakse Ilmamaa kirjastuse "Eesti mõtteloo" sarja 50 köidet ning klaasikunstnik Ivo Lille taies. Need antakse pidulikult üle rahvusülikooli 99. aastapäeval 1. detsembril Tartu ülikooli aulas.

Eelmistel aastatel on auhinna pälvinud kirjanik ja etnoloog Ilmar Talve, helilooja Veljo Tormis, akadeemik Endel Lippmaa, kunstnik Kaljo Põllu, kirjanik Ain Kaalep, etnoloog ja kultuuriajaloolane Ants Viires, kirjanik Mats Traat, vaimulik ja publitsist Vello Salo, stsenarist ja filmilavastaja Arvo Kruusement, kunstnik ja rahvakunsti koguja Anu Raud, vaimulik ja literaat Toomas Paul, kirjanik Arvo Valton, lavastaja ja operaator Andres Sööt ning zooloog ja looduse tutvustaja Fred Jüssi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles