Rakveres tuleb piimafoorum

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad
Lehmad Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kolmapäeval toimub Rakveres 20. korda Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja piimafoorum teemal "Kuidas luua piimasektoris suuremat lisandväärtust?"

Foorumi esimeses pooles keskendutakse töös olevatele strateegiadokumentidele ja globaalse piimaturu teemadele. Foorumi teine osa on pühendatud mikroobide antibiootikumiresistentsuse teemale, millest on saamas lähikümnendite suur probleem nii põllumajandusele kui ka inimkonnale tervikuna. Kolmandas osas käsitletakse karja tervist piimatootmise mõjutajana ja kuivaine osa suurendamist piimas. Tänavuse põuase suve järel tuleb juttu ka loomade söötmise strateegiast.

Foorumil esineb rahvusvaheliselt tunnustatud piimandusvaldkonna nõustamisorganisatsiooni GIRA juht Christophe Lafougère, kes annab ülevaate globaalsetest arengusuundadest piimaturul. Rahvusvahelisest Hiina kaubandusest kõneleb Ave Schank-Lukas Euroopa Komisjoni põllumajanduse ja maaelu direktoraadist.

Antibiootikumiresistentsuse teemaga tegelevad Maailma Põllumajanduse ja Toidu Organisatsioon (FAO) ja Euroopa Komisjon. Antibiootikumide kasutamisest inimeste tervishoius räägib Tartu ülikooli professor Tanel Tenson ja antibiootikumidest loomakasvatuses Birgit Aasmäe Eesti maaülikoolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles