Korea treener õpetas Kundas taekwondo’d

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Young Hun Jung (keskel) tuli Lõuna-Koreast vähemalt aastaks Eestisse taekwondo’d õpetama.
Young Hun Jung (keskel) tuli Lõuna-Koreast vähemalt aastaks Eestisse taekwondo’d õpetama. Foto: Vladislav Musakko

Selleks et peent võitluskunstitehnikat õpetada ja sellega kaasnevat mõtteviisi jagada, ei pidanud Young Hun Jung paljuks tuhandeid kilomeetreid maha sõita, et aastake Eestis veeta ja Korea iidset spordiala siin uuele tasemele viia.

Kundas tegutsevas spordiklubis Team Yong sai möödunud nädalal harjutada taekwondo sünnimaalt saabunud spetsialisti juhendamisel. Korealane Young Hun Jung sai taekwondo pisiku oma meistritest vanematelt ning on rahvusspordi alal end ülikoolis harinud. Selleks et oma kirge, elustiili ja rahvuslikku aaret jagada, võttis ta ette üle 7000-kilomeetrise sõidu sügisesse Eestisse.

Samal ajal kui noored taekwondo harrastajad Young Hun Jungi käe all kiiruse, koordinatsiooni ja tähelepanuvõime proovile panid, rääkis Viru-Nigula valla spordijuht ning Kunda spordihoone juhataja Ainar Sepnik, et tuli treeningule uudishimust ja jäigi käima. Taekwondo nõuab tugevat füüsilist pingutust ning arendab kogu keha. Ja loomulikult ka vaimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles