Pagulaskeskustes viibib 44 inimest

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaigataotlejate keskus Vaos.
Varjupaigataotlejate keskus Vaos. Foto: Marianne Loorents

Vao ja Vägeva pagulaskeskuses elab kokku 44 inimest, kellest kolmandiku moodustavad Euroopa Liidu rändekava alusel Eestisse jõudnud kvoodipagulased.

Vao varjupaigakeskuses elab 1. oktoobri seisuga 27 inimest, ütles AS-i Hoolekandeteenused kõneisik. Neist 21 on rahvusvahelise kaitse taotlejad ning kuus on rahvusvahelise kaitse juba saanud. Viimaste seas on viis EL-i rändekava alusel Eestisse jõudnud kvoodipagulast. Vao keskuses elab kümme last ja kuus naist. Peresid elab seal viis. Vao keskuses elab 11 riigist pärit inimesi. Kõige rohkem on keskuses Süüria, Gruusia, India ja Aserbaidžaani päritolu inimesi.

1. septembri seisuga elas Vao ja Vägeva pagulaskeskuses kokku 51 inimest, veerandi moodustavad EL-i rändekava alusel Eestisse jõudnud kvoodipagulased. 1. augusti seisuga elas samas kokku 64 inimest, üle poole neist olid EL-i rändekava alusel Eestisse jõudnud kvoodipagulased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles