Ametiühing nõuab bussijuhtidele palgatõusu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuhtide pikett. 
Bussijuhtide pikett. Foto: Mailiis Ollino

Transpordi ametiühingusse kuuluvad bussijuhid saadavad kolmapäeval tööandjatele, maanteeametile ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile teate, et pole nõus praeguse palgaga enam tööd jätkama ja on vajadusel valmis oma nõuet toetama aktsioonidega kuni ühistranspordi seiskumiseni välja.

Transpordi ametiühingu koordinaator Aare Kübarsepp ütles pressiteate vahendusel, et kui riik leidis raha tasuta ühistranspordiks ja lisaliinideks, siis peab leidma ka bussijuhtide palkadeks.

"Selleks, et bussiliiklus jätkuda saaks, on vaja otsustavat sekkumist tellija ehk riigi poolt koos selge visiooniga, kuidas bussijuhtide tasu jaoks lisaraha leitakse," märkis Kübarsepp ja lisas, et üliterav konkurents avalikel liinihangetel on loonud olukorra, kus ettevõtetel polegi tänase mudeli järgi võimalust palkasid tõsta.

Bussijuhid nõuavad läbirääkimistel kuupalga tõstmist 1200 eurole ja muudatusi töö- ja puhkeaja reeglistikus. Läbirääkimiste ajal kutsuvad pooled ka neid tööandjaid, kes liitu ei kuulu, ning bussijuhte, kes ametiühingusse ei kuulu, aktiivselt arvamust avaldama ja ettepanekuid tegema.

Transpordi ametiühing alustas Autoettevõtete Liiduga läbirääkimisi uue laiendatud valdkondliku kollektiivlepingu sõlmimiseks, mille tingimused on täitmiseks kohustuslikud kõigile turuosalistele. Esimene läbirääkimiste voor transpordi ametiühingu ja Autoettevõtete Liidu vahel toimub 10. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles