Liikluskohvikusse oodatakse väärikate põlvkonda

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa keskraamatukogus tuleb liikluskohvik väärikate põlvkonnale
Lääne-Virumaa keskraamatukogus tuleb liikluskohvik väärikate põlvkonnale Foto: maanteeamet

Esmaspäeval, 8. oktoobril kell 11 oodatakse aktiivseid eakaid Rakveres keskraamatukogu saalis toimuvasse liikluskohvikusse.

Liikluskohvikus vesteldakse üldisest liikluse olukorrast, liikluskorraldusest ja -ohutusest ning antakse praktilisi nõuandeid igapäevaseks ohutuks liiklemiseks. Vaadata saab Eesti filmiarhiivi liiklusteemalisi filme, jagatakse infomaterjali ning avatud on kohvilaud. Raamatukogu esimesel korrusel on avatud näitus liikluskasvatusest läbi aegade “Ettevaatust! Näitus!”.

Toimub liiklusteemaline viktoriin ning vastajad osalevad auhinnaloteriis.

Eakate liikluskohvikuid on maanteeamet korraldanud Eesti linnades kolm aastat ning saanud positiivset tagasisidet. Osavõtjail on olnud võimalus jagada oma liiklemisega seotud muresid ja suhelda teiste liiklejatega, nad on saanud uusi mõtteid, kuidas teistega arvestavalt liigelda.

Liiklusõnnetuste statistika näitab, et eakad on liikluses riskirühmaks ja seepärast pakutakse neile võimalust saada rohkem teadmisi võimalikest ohtudest tänaval ja nende ennetamisest.

Liikluskohvik kestab kella 11–12.30 ning sissepääs sinna on tasuta. Võimaluse korral palutakse tulekust teatada e-posti aadressil diana.okas@mnt.ee või telefonidel 325 8725 ja 322 5970 (Lääne-Virumaa keskraamatukogu).

Liikluskohviku toimumine saab teoks maanteeameti, politsei- ja piirivalveameti ning Lääne-Virumaa keskraamatukogu ühise ettevõtmise tulemusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles